main logo
9430

Remarca batjocoritoare a lui Putin față de R. Moldova: Nu are o valoare pentru noi

Vladimir Putin a vorbit în termeni lipsiți de respect despre R. Moldova, despre care a spus că nu are o mare valoare pentru spațiul ex-sovietic, iar Ucraina a luat locul R. Moldova și este cel mai sărac stat din Europa.

Remarca lui Putin față de R. Moldova: Nu are o valoare pentru noiFoto: Simbol

În timpul unei conferințe de presă, Putin a spus că dacă R. Moldova nu vrea să se integreze în spațiul postsovietic, atunci „așa să fie”, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

„Dacă Moldova nu dorește să participe la acest proces, atunci aceasta este alegerea conducerii Moldovei și așa să fie”, a comentat Putin poziţia Chişinăului privind integrarea în spaţiul postsovietic.

Liderul de la Kremlin a subliniat că Rusia construiește toate asociațiile de integrare, inclusiv Uniunea Economică Eurasiatică și CSI, numai pe bază de voluntariat.

„Participarea la astfel de organizații în spațiul postsovietic poate ajuta la creșterea avantajelor competitive pe piețele globale, la rezolvarea problemelor nu numai în economie, ci și în sfera publică și la creșterea prosperității oamenilor”, a spus Putin.

Putin: „Prezența Moldovei în CSI nu are o mare valoare pentru noi”

„Lasă-i să facă ce vor. Prezența acestei țări în CSI nu are o mare valoare pentru noi”, a mai spus dictatorul rus.

Putin a menționat că R. Moldova a fost cea mai săracă țară din Europa până de curând, dar acum Ucraina ocupă acest loc.

„Dacă cea mai săracă țară din Europa, Moldova, care primește, să zicem, energie de la noi la prețuri destul de mici, vrea să urmeze exemplul Germaniei, care cumpără energie din Statele Unite la un preț cu 30% mai mare decât obișnuiau să cumpere din Rusia, atunci sunt bineveniți să fac asta”, a spus Putin, adăugând totuși că, în ciuda celor spuse, Chișinăul continuă să folosească gaz rusesc.

De menționat că, în cadrul aceleiași conferințe, Putin a declarat că producătorii din R. Moldova folosesc piața rusească pentru a vinde aceste produse, ceea ce este o minciună, având în vedere că cele mai multe produse din R. Moldova sunt exportate pe piața din UE.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării