main logo
515

Relațiile Moldova-Slovacia, discutate la Ministerul de Externe

La MAEIE a avut loc o nouă rundă de consultări politice bilaterale moldo-slovace, conduse de secretarul de stat al MAEIE, Tatiana Molcean şi Lukáš Parízek, secretarul de stat al Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene al Republicii Slovacia.

Relațiile Moldova-Slovacia, discutate la Ministerul de Externe

Consultările s-au axat pe temele de actualitate ale agendei bilaterale, transmite Știri.md.

Cei doi secretari de stat au discutat punctual şi diverse aspecte de pe agenda regională şi multilaterală, fiind convenită menţinerea în continuare a unui dialog aprofundat pe aceste dimensiuni.

Interlocutori au subliniat importanţa intensificării cooperării comercial-economice, inclusiv prin organizarea primei şedinţe a Comisiei mixte de cooperare economică, care va permite extinderea contactelor, cu implicarea în acest proces a instituţiilor de competenţă. 

În context, Lukáš Parízek a remarcat importanţa creării condiţiilor favorabile pentru  activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii-un element principal pentru dezvoltarea economiei unei ţări.  

Un subiect aparte a vizat procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în contextul în care Slovacia va deţine preşedinţia OSCE pe parcursul anului 2019. 

Delegaţia slovacă a salutat progresul înregistrat în ultima perioadă la acest capitol, asigurând de susţinere pentru avansare dialogului între părţi şi obţinerea rezultatelor pragmatice pe durata preşedinţiei sale.

Totodată, delegaţia slovacă a fost interesată de evoluţiile politicii interne, subliniind necesitatea continuării eforturilor de implementare a reformelor, inclusiv cele care decurg din transpunerea în practică a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării