main logo
357

Relansarea cooperării cu Parlamentul European, discutată la Bruxelles

Perspectivele de dezvoltare a relațiilor bilaterale, precum și refacerea încrederii cetățenilor R. Moldova și a partenerilor de dezvoltare în instituțiile statului au fost discutate la întrevederea delegației R. Moldova condusă de premierul Maia Sandu cu delegația României din cadrul grupului Renew Europe în Parlamentul European, condusă de Dacian Cioloș.

Relansarea cooperării cu Parlamentul European, discutată la BruxellesFoto: gov.md

Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei oficiale a premierului și ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, la Bruxelles, transmite Știri.md.

Oficialii au subliniat importanța intensificării relațiilor de parteneriat cu Uniunea Europeană. „Simțim o mare deschidere din partea Uniunii Europene și vă mulțumim pentru ajutorul constant. În țara noastră se respiră altfel și nu doar pentru noi, cei care am fost în opoziție, ci și pentru reprezentanții societății civile, ai presei, pentru toți cetățenii”, a declarat premierul Maia Sandu, citată într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Maia Sandu și-a exprimat aprecierea pentru susținerea acordată de către Dacian Cioloș Republicii Moldova în calitatea sa de comisar, dar și ca lider politic român. Premierul a subliniat că Guvernul Republicii Moldova are un angajament ferm în implementarea unei agende europene. „Prioritățile-cheie ale Guvernului sunt curățarea instituțiilor de stat, combaterea corupției, promovarea unor profesioniști integri în instituțiile statului, stimularea creșterii economice, reforma Procuraturii Generale, reforma justiției, asigurarea independenței mass-mediei și a respectării drepturilor omului”, a punctat Maia Sandu.

Membrii delegației României din cadrul grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Tudorache, Ramona Strugariu, Nicolae Ștefănuță, Vlad-Marius Botoș, au îndemnat noul Guvern de la Chișinău să-și păstreze curajul în continuare, indiferent de obstacole și presiuni. 

De asemenea, să continue procesul de curățare a instituțiilor statului și să garanteze organizarea unor alegeri libere și corecte în toamnă. Delegația Republicii Moldova a fost asigurată de tot sprijinul necesar pentru implementarea reformelor de modernizare și democratizare a țării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării