main logo
1831

Reglementarea transnistreană. Serebrian: Chișinăul va acționa pașnic

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a confirmat că autorităţile Moldovei „nu vor abandona acţiunile orientate spre promovarea includerii treptate a regiunii transnistrene în câmpul constituţional al republicii”.

Reglementarea transnistreană. Serebrian: Chișinăul va acționa pașnic

Conform informaţiilor transmise de Infotag, el a declarat acest lucru luni, într-o întâlnire la Chişinău cu ambasadorul pentru afaceri speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Păun Rohovei, transmite Știri.md.

Cei doi au discutat ultimele evenimente în domeniul reglementării transnistrene şi paşii pe care intenţionează să îi facă Chişinăul în viitorul apropiat. În acest context, Serebrian a subliniat „ferma angajare a Chişinăului de a evita escaladarea tensiunilor şi de a găsi soluţii la toate problemele exclusiv prin mijloace paşnice”.

Păun Rohovei intenţionează să viziteze şi Tiraspolul luni, pentru a discuta cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski.

Şi în ziua următoare el va pleca la Bruxelles, unde va purta negocieri cu mai mulţi oficiali de rang înalt din instituţiile europene, inclusiv cu reprezentantul special al UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Dorota Dlouchy-Suliga.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării