main logo
643

Reglementarea conflictului transnistrean, discutată de Recean și Ciucă

Prim-ministrul Dorin Recean susține că „reglementarea conflictului transnistrean se va produce prin mijloace pașnice”, iar acest lucru deja se întâmplă.

Reglementarea conflictului transnistrean, discutată de Recean și Ciucă

De asemenea, premierul român, Nicolae Ciucă, a menționat că „este nevoie de dialog și soluționarea acestuia trebuie să se facă absolut pe cale pașnică”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Republica Moldova face față acum unor atacuri hibride fără precedent, dar am să accentuez, face față și va continua să asigure pace și stabilitate. Spuneam și anterior, instituțiile statului sunt capabile să prevină orice tentativă de destabilizare, indiferent cum ea poate să fi concepută, și de asta încurajăm societatea și mediul de afaceri să ne concentrăm acum pe dezvoltarea economică, socială, toată lumea să muncească la locul său de muncă.

Republica Moldova întotdeauna a ținut și a afirmat și o va face, reglementarea conflictului transnistrean se va produce prin mijloace pașnice, acest lucru deja se întâmplă. Regiunea din stânga Nistrului are deja un comerț foarte dezvoltat cu Uniunea Europeană și nu există o agendă contrapusă Uniunea Europeană versus reglementarea conflictului transnistrean. Ele se întâmplă”, a menționat Recean.

Premierul român, Nicolae Ciucă, a menționat: „La rândul meu, vreau să apreciez profesionalismul pe care instituțiile statului l-au arătat în abordarea încercărilor de destabilizare a Republicii Moldova. Apreciez, de asemenea, modul în care au colaborat cu celelalte instituții. Sunt convins că așa cum au reușit până acum, în continuare se vor face demersuri și vom lua măsuri, vom acorda tot sprijinul necesar ca împreună cu celelalte țări să sprijinim Republica Moldova să-și mențină parcursul și coerența în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Răspunsul pe care l-a dat domnul prim-ministru legat de Transnistria subscriu întru totul, este nevoie de dialog și soluționarea acestuia trebuie să se facă absolut pe cale pașnică”, a spus Ciucă. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării