main logo
1113

Reforma universităților: Socialiștii contestă la Curtea Constituțională decizia

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova contestă la Curtea Constituțională decizia cu privire la reorganizarea prin absorbție a mai multor instituții ale învățământului superior.

Reforma universităților: Socialiștii contestă la Curtea ConstituționalăFoto: Replicamedia.md

„Această reformă este lipsită de transparență. Orice reformă trebuie să aducă la beneficii. Noi considerăm că această reformă dăunează activității acestor instituții. Ne-am adresat la CC pentru anularea acestei reforme”, a declarat Vlad Bătrîncea, transmite Știri.md cu referire la Replica Media

Reamintim că luni, 27 iunie, Ministerul Educației a prezentat publicului spre discuție noul său concept de reformare a învățământului superior.

Potrivit deciziei autorităților, Universitatea de Stat din Moldova va absorbi Academia de Administrare Publică, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport și câteva institute de cercetări.

Universitatea Agrară și alte trei institute vor trece în gestiunea Universității Tehnice, iar Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” ar urma să preia administrarea Universității de Stat din Tiraspol și a Universității de Stat „Grigorii Țamblac” din Taraclia.

Totodată, Academia de Studii Economice va integra Institutul Național de Cercetări Economice.

Astăzi, 1 iulie, Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a venit cu explicații privind modernizarea universităților din Republica Moldova, proiect ce presupune comasarea mai multor instituții superioare de învățământ.

Citește și: Universitatea de Stat din Tiraspol solicită să nu fie dizolvată: Suntem aruncați la gunoi

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării