main logo
1294

Reforma justiției, abordată de ministrul Justiției și ambasadorul Japoniei

Ministrul Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru, a discutat cu Ambasadorul Japoniei, Yoichiro Yamada, despre reforma justiţiei promovată de minister, precum şi despre dificultăţile legate de acest proces.

Reforma justiției, abordată de Mihailov și ambasadorul Japoniei

Serviciul de presă al ministerului a comunicat agenţiei Infotag că diplomatul s-a arătat interesat de cooperarea Republicii Moldova cu autorităţile altor state în vederea investigării cazurilor oligarhilor fugari, precum şi de cooperarea în reprimarea ameninţărilor hibride care ar putea duce la destabilizarea situaţiei, transmite Știri.md

Vorbind despre reformă, ministrul justiţiei a subliniat direcţiile principale: evaluarea participanţilor la justiţie, digitalizarea activităţii instanţelor şi modernizarea acestora. Ministerul intenţionează să creeze un departament special, care se va axa exclusiv pe acest domeniu. Mihailov-Moraru a menţionat iniţiativele legislative pentru accelerarea examinării cauzelor în instanţe.

Ambasadorul Japoniei a lăudat măsurile întreprinse de Republica Moldova în ultimii ani, inclusiv în sectorul justiţiei. Diplomatul a lăudat eforturile depuse de autorităţi şi reprezentanţi publici pentru a elibera Moldova de un sistem corupt şi pentru a implementa un sistem judiciar corect, transparent şi eficient, care protejează drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

La finalul întrevederii, ministrul justiţiei l-a invitat pe ambasadorul Japoniei la o reuniune a grupului de lucru pe justiţie, anticorupţie şi securitate al Platformei de Parteneriat pentru Moldova, care va avea loc la sfârşitul acestei luni.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării