main logo
931

Referendumul din februarie 2019. Voronin: De râsul găinilor

Comuniştii nu vor participa la referendumul propus de Democraţi privind reducerea numărului de deputaţi în Parlament, de la 101 la 61.

Referendumul din februarie 2019. Voronin: De râsul găinilor

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susţine că formaţiunea sa a studiat componenţa altor parlamente şi a ajuns la concluzia că e „ceva de râsul găinilor” ceea ce propune PDM, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.

Vladimir Voronin consideră că 61 de deputaţi „nu pot să organizeze activitatea normală a Parlamentului”. 

„Aşa prostii pot să propună doar acei oameni care nu înţeleg rolul Legislativului (...). Dacă ei cred că Parlamentul lucrează numai atunci când se afla în sala de şedinţă, aceasta e o prostie şi un primitivism”, a afirmat Vladimir Voronin la „Adevărul Live”. 

În privinţa celei de-a doua întrebări supuse referendumului, ca cetăţenii să poată retrage mandatul deputatului, Voronin s-a întrebat „cine poate să spună astăzi cum să analizăm activitatea unui deputat?”.

Amintim că majoritatea parlamentară a votat iniţiativa privind organziarea unui referendum consultativ concomitent cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. În cadrul acestuia, cetăţenii urmează să se expună cu privire la propunerea de a reduce numărul de deputaţi de la 101 la 61, dar şi cu privire la posibilitatea de a retrage mandatul de deputat de către alegători, atunci când sunt dezamăgiţi de activitatea parlamentarilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării