100
0
Recomandarea Consiliului Europei pentru Moldova privind bunurile infracționale
100
0

Comitetul de experți pentru evaluarea măsurilor de combatere a spălării banilor și finanțarea terorismului al Consiliului Europei - Moneyval a solicitat Republicii Moldova să folosească cadrul legislativ pentru a combate spălarea banilor și pentru a spori eficacitatea confiscării și recuperării bunurilor infracționale.

 Un raport în acest sens a fost publicat miercuri, 11 septembrie, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Raportul prezintă o evaluare cuprinzătoare a eficienței sistemului de combatere a spălării banilor din Republica Moldova și combaterea finanțării terorismului.

„Moldova se confruntă cu diverse amenințări de spălare de bani care provin în principal din corupție, evaziune fiscală și contrabandă, trafic de droguri și de persoane”, este specificat într-un comunicat de presă publicat pe pagina oficială a Consiliului Europei.

Sursa citată a precizat că autoritățile moldovenești au adoptat și implementat mai multe documente strategice, ceea ce demonstrează că lipsirea infractorilor de produsele infracționale este un obiectiv de politică. Cu toate acestea, cifrele privind numărul și valoarea activelor confiscate rămân scăzute, este precizat în raport.

În baza rezultatelor evaluării sale, Moneyval a decis să aplice procedura de monitorizare îmbunătățită în cazul Republicii Moldova și a invitat țara noastră să prezinte un raport la acest capitol în anul 2021.

Citește și
article image
O tonă de carne transportată în condiții insalubre,...
0
162
article image
O tonă de alcool etilic contrafăcut, depistat de...
0
148
article image
Consiliul Europei este îndemnat să rezolve conflictul...
0
232
article image
Moldova a contribuit la operațiunea Europol:...
0
458