main logo
411

Recean: Soarta Moldovei aparţine moldovenilor şi nu forţelor externe

Prim-ministrul Dorin Recean a declarat de la ONU că „soarta Republicii Moldova aparţine moldovenilor şi nu forţelor externe”. Recean a subliniat că „astăzi poporul nostru este mai aproape ca niciodată de realizarea aspiraţiilor sale de integrare europeană”.

Recean: Soarta Moldovei aparţine moldovenilor şi nu forţelor externeDorin Recean/Foto: Gov.md

„Moldova nu mai este o zonă gri, o întreprindere profitabilă pentru spălarea banilor de către oligarhii necinstiţi şi forţele străine care au jefuit statul şi poporul. Suntem plini de speranţă şi determinare în parcursul nostru european. Poporul din Moldova alege libertatea. Noi alegem Europa”, a declarat Dorin Recean, transmite Știri.md, cu referire la infotag.md.

De asemenea, Dorin Recean a subliniat că „independenţa energetică a Republicii Moldova este acum o realitate”. 

„Energia nu mai poate fi folosită pentru a şantaja şi a obţine concesii geopolitice. Sustenabilitatea nu este doar despre securitate. Este vorba despre instituţiile noastre, care sunt astăzi mai puternice ca oricând datorită sprijinului partenerilor noştri”, a spus prim-ministrul.

Referindu-se la modalităţile de soluţionare a conflictului transnistrean, el a declarat că „Moldova este angajată în soluţionarea justă şi paşnică a conflictului transnistrean, respectând pe deplin suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării”. Premierul a reamintit, de asemenea, angajamentele Rusiei de a-şi retrage trupele de pe teritoriul Republicii Moldova, subliniind „necesitatea retragerii trupelor ruse desfăşurate ilegal”. 

„Pacea, securitatea, prosperitatea şi libertatea de alegere sunt principala agendă a Republicii Moldova astăzi. Suntem un partener de încredere pentru vecinii noştri, România şi Ucraina, precum şi pentru Uniunea Europeană. Am păstrat pacea şi securitatea în Moldova. Pacea nu este doar obiectivul nostru, este şi datoria noastră. Pacea rămâne principalul nostru angajament”, a spus Dorin Recean în discursul său.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării