main logo
2359

Recean confirmă că starea de urgență nu va fi prelungită

Starea de urgență, instituită în Republica Moldova la începutul războiului din Ucraina, se va încheia la sfârșitul acestei luni și, cel mai probabil, nu va mai fi prelungită.

Recean confirmă că starea de urgență nu va fi prelungităFoto: știri.md

Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean în cadrul emisiunii „Новая неделя” de la TV8. Potrivit prim-ministrului, în perioada stării de urgență, autoritățile au creat suficiente mecanisme și au introdus suficiente modificări în legislație pentru ca țara să facă față situațiilor de criză, transmite Știri.md.  

„Guvernul lucrează acum pentru a se asigura că nu prelungim starea de urgență. În acest timp am făcut modificările necesare în legislație pentru ca Executivul să poată acționa în situații de urgență prin alte mecanisme și alte pârghii care sunt deschise pentru control parlamentar. Societatea ne-a cerut acest lucru și Parlamentul ne-a cerut acest lucru. Am pregătit deja întregul cadru legislativ. Cred că până la sfârșitul lunii decembrie vom avea timp sa facem totul. Lucrăm pentru a evita prelungirea stării de urgență”, a menționat Dorin Recean.

Potrivit prim-ministrului, chiar dacă starea de urgență nu va mai fi prelungită, posturile de televiziune ale căror licențe au fost suspendate nu vor reîncepe să difuzeze. Recean dă asigurări că există mecanisme care să împiedice televiziunile respective să mai activeze.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării