main logo
8134

Reacția UE după ce Guvernul Sandu a fost demis

Votul de neîncredere acordat Guvernului Sandu transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformare a țării.

Reacția UE după ce Guvernul Sandu a fost demisFoto: agora.md

Afirmația îi aparține purtătorului de cuvânt al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Maja Kocijancic, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Coaliția a demarat o serie de inițiative pentru realizarea angajamentelor-cheie asumate începând cu luna iunie, în special în domeniile luptei împotriva corupției, independenței sistemului judiciar și a investigării fraudelor bancare. Nevoia unor astfel de reforme nu a dispărut odată cu demiterea guvernului. Parteneriatul Uniunii Europene va rămâne concentrat pe furnizarea de beneficii tangibile cetățenilor moldoveni. 

În acest spirit, UE se angajează să colaboreze cu cei din Republica Moldova care susțin procesul de reformă care este la baza Acordului nostru de asociere, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor dobândite, indiferent de afilierile politice, asigurând independența sistemului judiciar și de depolitizare a instituțiilor statului. 

Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova pe principiul condiționalității și al respectării statului de drept și al standardelor democratice”, este menționat în poziția oficială a Uniunii Europene.

Știri.md amintește că Guvernul Sandu a fost demis cu votul a 63 de deputați. Moțiunea de cenzură a fost votată de PSRM și PDM, iar Partidul Șor s-a abținut de la votare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării