main logo
6713

Reacția SUA după ce regiunea transnistreană a cerut protecție Rusiei

Statele Unite ale Americii au declarat miercuri, 28 februarie, că susţin suveranitatea R. Moldova în reacţie la autorităţile din Transnistria, o regiune separatistă prorusă a Moldovei, care au cerut Rusiei „măsuri de protecţie” pe fondul tensiunilor exacerbate de conflictul din Ucraina.

Reacția SUA după ce regiunea transnistreană a cerut protecție RusieiColaj: Știri.md

Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, Statele Unite ale Americii susțin integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

„Statele Unite susţin cu fermitate suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional”, a declarat Matthew Miller.

Știri.md amintește că așa-zișii deputați de la Tiraspol au votat o rezoluție prin care îi cer Rusiei să apere regiunea transnistreană în contextul „presiunii tot mai mari din partea Republicii Moldova”.

Analiștii consideră că evenimentul organizat pe 28 februarie la Tiraspol a fost un bluf, cu scopul de a pune presiune pe Chișinău.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și Biroul politici de reintegrare resping declarațiile venite de la Tiraspol, calificându-le drept propagandistice.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării