main logo
2664

Reacția șefului APP, după ce Maia Sandu a anunțat că-l va demite

Directorul general al Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, vine cu o reacție, după ce premierul Maia Sandu a anunțat că îl va demite la următoarea ședință de Guvern.

Reacția șefului APP, după ce Maia Sandu a anunțat că-l va demiteFoto: moldpres.md

Potrivit lui Vladimir Baldovici, toate guvernările începând cu anul 1996 au distrus sistematic proprietatea publică, "neavând nici un fel de viziune și strategie asupra valorificării ei".

"Toată țările dezvoltate ale lumii, fără excepție, care au obținut succese în dezvoltarea economică (Franța, Germania, Marea Britanie, Japonia, „tigrii asiatici” etc.) și-au bazat dezvoltarea pe investiții publice și valorificarea proprietății publice. Abia după construirea unei economii naționale eficace și eficiente aceste țări au trecut la privatizarea dozată și fundamentată a unor întreprinderi publice.

Firește Moldova nu se înscrie în această categorie, deoarece toate guvernările începînd cu anul 1996 au distrus sistematic proprietatea publică, neavînd nici un fel de viziune și strategie asupra valorificării ei", a menționat Vladimir Baldovici.

Funcționarul susține că concursurile comerciale de privatizare sînt planificate de către Guvern din timp.

"Comunic publicului larg că concursurile comerciale de privatizare sînt planificate de către Guvern din timp, fiind anticipate de activitatea echipelor de lucru, evaluări, pregătirea pachetului de documente etc. Publicarea anunțului de concurs este finalul unui efort comun interdepartamental, cu implicarea Agenției, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, cu implicarea responsabililor, cu realizarea procedurilor și mecanismelor stipulate de către cadrul normativ.

Făcând o paralelă, pot spune că legătura dintre demisia Guvernului Filip și publicarea comunicatului de presă privind concursul comercial este tot atât de valabilă cu o eventuală sistare a tratării bolnavilor în cazul demisiei conducerii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Cât privește oportunitatea listei bunurilor scoase la concursul comercial, comunic că toate acestea au fost scoase la privatizare, economic vorbind, de enorm de multe ori. Același, Sanatoriu „Moldova” din Truskoveţ, Ucraina, a fost expus la vânzare de mai multe ori, iar Fabrica de Sticlă de 12 ori", a precizat șeful APP.

Știri.md amintește că Maia Sandu a anunțat că la următoarea ședință de Guvern directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, va fi demis din funcție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării