30 iunie, 11:10
3 186
15
Reacția PSRM la plecarea lui Gațcan: Condamnăm prostituția politică
30 iunie, 11:10
3 186
15

Partidul Socialiștilor condamnă plecarea din fracțiune a deputatului Ștefan Gațcan și aderarea sa la Pro Moldova.

Colaj: știri.md

Reprezentanții formațiunii susțin că în spatele retragerii lui Ștefan Gațcan din fracțiunea PSRM se află mafia, care dorește să arunce țara în haos, transmite Știri.md.

"Declarăm război trădătorilor și deputaților corupți din Parlament și vom face tot posibilul pentru a asigura dizolvarea și curățarea Legislativului ca urmare a alegerilor anticipate", a declarat în cadrul unui briefing de presă vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

El a mai spus că cererea lui Ștefan Gațcan de a se retrage din fracțiunea PSRM nu a fost adusă de el însuși, ci de „slujitorul lui Vladimir Plahotniuc, Sergiu Sîrbu, care s-a vândut PDM-ului și apoi a luat banii pentru a părăsi partidul și a forma grupul „Vând Moldova” cu bandiți.

„Domnule Gațcan, dacă mai aveți cel puțin un pic de bun simț, depuneți mandatul și părăsiți Parlamentul Republicii Moldova”, a spus Batrîncea.

Deputatul PSRM este sigur că mafia își propune destabilizarea situației din Parlament și distorsionarea Guvernului.

“Pentru ei nu există niciun scop nobil. Lor le este indiferent cum oamenii vor primi salariile și pensiile, nu-i interesează soarta agricultorilor și a proiectelor de infrastructură. Ei sunt interesați doar de destabilizare.

Noi condamnăm încă un act de prostituție politică și proxenetul din străinătate, care continuă practicile din ultimii ani în Parlamentul Republicii Moldova.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova declară război acestor trădători, funcționarilor corupți și va face totul pentru a asigura dizolvarea acestui organ legislativ. Doar curățirea va ajuta cetățenii să-și aleagă noi reprezentanți”, a adăugat el.

Știri.md amintește că deputatul Ștefan Gațcan a părăsit PSRM și a aderat la Pro Moldova.

În acest sens, în fracțiunea PSRM rămân 36 de deputați, iar în PDM – 13 deputați. Respectiv, coaliția de guvernare nu are suficiente voturi pentru a adopta legi, numărul necesar fiind 51.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter