15 septembrie, 23:49
432
1
Reacția președintelui CEC la înregistrările ilegale ale alegătorilor
15 septembrie, 23:49
432
1

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, susține că instituția verifica doar dacă cererile sunt completate corect – IDNP-ul și data de naștere.

Potrivit lui, CEC nu are posibilitatea de a verifica toate înregistrările efectuate. Declarația a fost făcută, marți, 15 septembrie, de către președintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul emisiunii „Pollitica Nataliei Morari” de la TV8, transmite Știri.md.

Dorin Cimil, președinte CEC: „Eu cred că noi activăm conform cerințelor. CEC-ul nu are posibilitatea de a verifica toate înregistrările efectuate. Noi verificăm doar datele ca să fie corecte și verificăm data de naștere a solicitantului. Doar asta verificăm.

Dacă cererea este completată incorect sau lipsește codul personal, atunci solicitantul nu este inclus pe listă. Ce ține de verificarea tuturor celor care s-au înregistrat, noi nu facem astfel de verificări”.

Marți, 15 septembrie, jurnaliștii de la emisiunea „Cutia Neagră” au publicat o investigație despre înregistrările ilegale ale alegătorilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter