main logo
1137

Reacția PDM la noile reforme anunțate de Ministerul Finanțelor

Partidul Democrat reacționează la noile reforme în bugetul de stat anunțate de ministrul de Finanțe Natalia Gavriliță.

Reacția PDM la noile reforme anunțate de Ministerul FinanțelorFoto: Știri.md

Potrivit democraților, cel mai mult vor avea de pierdut cetățenii, transmite Știri.md. 

„Ministrul Finanțelor din Guvernul Alianței Kozak, Natalia Gavrilița, a anunțat deja oficial majorarea impozitelor pentru „cei care au venituri mai mari". Nu a precizat, însă, cine sunt cei cu „venituri mai mari". Oamenii care primesc un salariu lunar de 3.000 - 5.000 de lei sunt pentru guvernare ca „cetățeni cu venituri mai mari"? Vor plăti aceștia mai mult la stat ori nu?

Amintim că, guvernarea PDM a redus impozitul pe venit de la 18 la 12%, iar pentru cei cu venituri lunare de până la 2.000 de lei, în premieră, a fost luată decizia ca să nu plătească deloc impozite.

O altă noutate proastă anunțată de către ministrul Finanțelor din guvernul PSRM-ACUM este dublarea TVA-ului pentru industria HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), de la 10% la 20%. Asta după ce democrații au redus această taxă pentru a stimula atât dezvoltarea domeniului, cât și trecerea plăților „în alb", adică plățile să fie oficiale și impozitate.

Reforma promovată de PDM a fast salutată de domeniul HoReCa, iar reducerea prețurilor la aceste servicii, ca urmare a diminuării TVA, a fost resimțită pozitiv de clienți.

Cu regret, dublarea până la 20% a TVA-ului în acest sector va avea un impact negativ: domeniul va reveni la activitatea „tenebră", când își ascund veniturile reale, plățile la bugetul de stat ar putea să se diminueze, iar prețurile pentru aceste servicii să crească. Respectiv, ca urmare a acestei anti-reforme, toți vor avea de pierdut: cetățenii, în calitate de beneficiari ai acestor servicii, patronii și angajații în industria HoReCa, dar și bugetul de stat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook.

Știri.md amintește că Ministerul Finanțelor urmează să facă modificări la legea bugetului, care aduce anularea a mai multor proiecte de lege votate de fosta guvernare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării