main logo
1596

Reacția PDM la cererea de a-l scoate pe Plahotniuc din cursa electorală

Blocul „ACUM” ar trebui să se concentreze pe lupta de idei, și nu pe a căuta anumite gafe pe care instituțiile statului nu le-au depistat.

Reacția PDM la cererea de a-l scoate pe Plahotniuc din cursa electorală

Afirmația îi aparține purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, după ce candidatul „ACUM” pe circumcripția Nisporeni, Ion Terguță, a depus la Comisia Electorală Centrală o contestație prin care cere scoaterea din cursa electorală a liderului PDM, care de asemenea candidează la Nisporeni, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Există structurile statului. Dacă într-adevăr blocul „ACUM” nu are alt mesaj către electorat, dar caută anumite gafe, care în viziunea lor sunt lucruri obiective, eu nu am competența să mă expun. Sunt organele statului, instituțiile respective, dar trebuie fiecare să se concentreze pe anumite fapte și idei, și să fie luptă de idei, dar nu pe căutarea unor momente care să le ridice prestigiul, în condițiile în care ,din punct de vedere al instituțiilor statului, n-au fost comise încălcări”, a comentat Gamurari, solicitat de Agora.

Acesta a făcut trimitere la declarațiile făcute astăzi la briefing-ul PDM de către Vlad Plahotniuc și Andrian Candu, care au solicitat actorilor politici să dea dovadă de corectitudine și respect față de unul altul și să fie respectate normele la care fac referință actorii electorali.

„Dacă n-au fost obiecții din partea CEC-ului, atunci declarațiile sunt politice. N-aș vrea să cred că pe viitor va fi continuată politica de victimizare. Actorii politici să dea dovadă de corectitudine”, a mai spus Gamurari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării