main logo
5411

Reacția PDM după ce Chicu s-a grăbit să dea afară miniștrii democrați

Partidul Democrat din Moldova a venit cu o reacție după ce premierul Ion Chicu a anunțat că miniștrii democrați vor fi revocați din funcție până la sfârșitul zilei de azi.

Reacția PDM după ce Chicu s-a grăbit să dea afară miniștrii democrațiFoto: știri.md

Într-un comunicat remis presei, PDM menționează că a luat decizia de a-și retrage reprezentanții săi din Guvern imediat după învestirea președintelui ales, transmite Știri.md.

"PDM a luat decizia de a-și retrage reprezentanții săi din Guvern imediat după învestirea președintelui ales, din responsabilitate, pentru a nu lăsa un vid în instituțiile conduse de PDM. Dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparține.

Miniștrii delegați de PDM în Guvern sunt profesioniști, care au muncit cu multă dedicație într-o perioadă de criză în domeniile pe care le-au condus. Partidul Democrat se mândrește cu exponenții săi în Executiv și le mulțumește pentru activitatea desfășurată", se arată în comunicat.

Totodată, PDM subliniază că a luat decizia să își retragă reprezentanții săi din Executiv pentru a oferi președintelui ales posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de cetățeni, și această decizie rămâne în vigoare.

Citește și: Premierul Chicu anunță când vor fi demiși miniștrii PDM din Guvern

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării