main logo
6026

Reacția PAS după ce Cazacu a anunțat că aderă la Partidul Nostru

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție după ce astăzi, 15 octombrie, fostul deputat al PAS Victoria Cazacu a anunțat că aderă la Partidul Nostru, condus de către Renato Usatîi.

Reacția PAS după ce Cazacu a anunțat că aderă la Partidul NostruColaj: Telegraph.md

„Victoria Cazacu a fost dată afară din partid și din fracțiune în luna aprilie pentru comportament incompatibil cu valorile PAS. Azi se reconfirmă că decizia noastră de a o exclude a fost una corectă”, a menționat Adrianei Vlas, purtătoare de cuvânt fracțiunea PAS în Parlament, transmite Știri.md, cu referire la newtv.md. 

Amintim că deputata Victoria Cazacu a aderat la Partidul Nostru. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, susținut astăzi, 15 octombrie, în Parlament. Parlamentara a declarat că a luat decizia „după câteva luni de reflecție”, în care a avut „multe discuții cu prietenii, cunoscuții și colegii cu care a activat în PAS”.

Știri.md amintește că, pe data de 1 aprilie, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă la Aeroportul Internațional Chișinău.

Ulterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu un comentariu în care a menționat că în dosarul de corupere este vizată fiica unei deputate. Prin urmare, Grosu susținea că depunerea mandatului de către deputata PAS Victoria Cazacu este necesară în asemenea circumstanțe.

Pe data de 3 aprilie, Victoria Cazacu a spus că excluderea ei din partid a venit ca reacție la refuzul de a-și depune mandatul de deputat la solicitarea președintelui Parlamentului și liderului PAS, Igor Grosu. Ea susține că fiica sa nu a fost reținută și a amintit despre importanța prezumției nevinovăției.

La 4 aprilie, primarii și consilierii locali și raionali ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Ocnița au cerut demisia deputatei Victoria Cazacu, a cărei fiică este cercetată într-un dosar de corupție la Aeroportul Internațional Chișinău.

Pe data de 9 aprilie, Diana Cazacu a susținut o conferință de presă în care a declarat că evenimentele din ultima săptămână, dar și acuzațiile care i se aduc ei și mamei sale ar fi un scandal cu o conotație politică, ce ar avea la bază interese și frustrări personale ale anumitor persoane.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării