main logo
508

Reacția PAS, după ce a fost obligat de CEC să verse în buget 76.000 de lei

După ce a fost somat de către CEC să întoarcă la buget 76.000 de lei, Partidul Acțiune și Solidaritate a venit cu o reacție.

Reacția PAS, după ce a fost obligat de CEC să verse în buget 76.000 leiReacția PAS, după ce a fost obligat de CEC să verse în buget 76.000 lei

"Calificăm această deciziei ca fiind o încercare de discreditare a PAS, or partidul a plătit deja o bună parte din această datorie și, totodată, s-a arătat dispus să întoarcă eșalonat toată suma. Însuși CEC a recunoscut că până în prezent PAS a făcut 8 plăți, adică a dovedit buna sa credință, fapt care excludea necesitatea adoptării unei somații în vederea obligării PAS de a achita suma restantă", se arată într-un comunicat al partidului.

PAS a ținut să reamintească că cele 100.000 de lei pe care i-a acceptat în campania prezidențială și pe care acum trebuie să-i verse în buget provin dintr-o donație transparentă efectuată de o companie cu capital străin. 

Tot Partidul Acțiune și Solidaritate susține că la momentul acceptării acelei donații, nu cunoșteau despre faptul că compania donatoare este cu capital străin.

"În acest context, amintim faptul că CEC a refuzat să someze Partidul Democrat să întoarcă la buget peste 47 milioane de lei, după ce democrații au încălcat Regulamentul aprobat de CEC și au acceptat donații în numerar peste plafoanele maxime stabilite", se mai arată în comunicat.

Amintim că CEC a adoptat o hotărâre prin care îi obligă pe cei de la PAS să verse în bugetul de stat 76.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării