main logo
621

Reacția opoziției după publicarea raportului Open Dialog: O minciună

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, şi preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, susţin că raportul de investigaţie al comisiei parlamentare, publicat pe site-ul Parlamentului „este o minciună făcută pentru a discredita opoziţia".

Reacția opoziției după publicarea raportului Open Dialog: O minciună

Potrivit agenţiei Infotag, comentând publicarea raportului, Maia Sandu a menţionat că „încă din declaraţiile speakerului Parlamentului, Andrian Candu (care a remarcat participarea liderilor de opoziţie în războiul hibrid împotriva Moldovei - "I."), era clar că Partidul Democrat intenţionează să promoveze minciuna la cel mai înalt nivel", transmite Știri.md.

„În cadrul vizitei la Strasbourg, am adus la cunoştinţa reprezentanţilor instituţiilor europene declaraţiile speakerului, pentru ca să se poată convinge personal cum se realizează în Moldova presiunea asupra opoziţiei, modul în care autorităţile încearcă să manipuleze opinia publică şi să răspândească minciuni în adresa oponenţilor, inclusiv de la tribuna Parlamentului. Reacţia partenerilor poate fi înţeleasă, în special prin apelul ambasadorului Poloniei personal către prim-ministrul Pavel Filip, care a cerut să nu implice Polonia în campania electorală din Republica Moldova (fundaţia "Open Dialog", de activitatea căreia s-a ocupat comisia parlamentară, a fost fondată în Polonia - "I.")", a spus Sandu.

Potrivit ei, „este absolut clar că scopul principal al investigaţiei parlamentare este de a discredita opoziţia şi de a pregăti terenul pentru eventuala excludere a acesteia din procesul electoral".

„În pofida resurselor financiare enorme, controlului asupra instituţiilor de stat şi a unei părţi semnificative a mass-media şi coruperii alegătorilor, autorităţile au pregătit încă un mecanism de rezervă sub forma unei anchete a activităţii fundaţiei "Open Dialog". Dar toată activitatea comisiei parlamentare a fost din start presărată de minciuni. Autorităţile se comportă în acest fel, deoarece se tem de opoziţie şi de popor, care s-a săturat de minciunile şi de corupţia regimului actual", a spus Sandu.

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a menţionat că, „într-o ţară democratică normală, membrii comisiei parlamentare care s-au ocupat de investigaţie ar fi fost de mult la închisoare".

„În loc să publice raportul cu adevărat important al agenţiei Kroll, care ţine de furtul miliardului şi de lovitura dată întregii economii a statului, guvernarea preferă să publice astfel de rapoarte ale comisiei parlamentare. Dar în condiţiile unei justiţii controlate de autorităţi şi instituţiilor de stat capturate, nu poţi avea încredere în niciun document al Parlamentului şi Guvernului", a spus politicianul de opoziţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării