main logo
826

Reacția Ministrului de Interne după victoria pe circumscripție

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a mulțumit echipei PDM și alegătorilor pentru încrederea acordată.

Reacția Ministrului de Interne după victoria pe circumscripție

Alexandru Jizdan, ministrul degrevat al Afacerilor Interne, a ocupat primul loc în circumscripția nr. 34, or. Anenii Noi, transmite Știri.md.

El a acumulat 41,42% (12.123 de voturi), urmat de Alexandr Mațarin cu 27,27% (7.982 de voturi) și Gherghe Balan cu 20,98% (6.140 de voturi).

„Dragi locuitori ai raionului Anenii Noi, pământenii mei, astăzi vreau să vă mulțumesc pentru alegerea pe care ați făcut-o, pentru votul de încredere pe care l-ați oferit echipei PDM și mie personal. 

Suntem mulți și suntem puternici în gândire, asta înseamnă că nu vom uita de nicio promisiune, vom munci pentru oameni și binele lor.

Doamne ajută în acest început de cale!” a enunțat Alexandru Jîzdan într-o pe Facebook.

Știri.md amintește că Alexandru Jizdan ocupă fotoliul de ministru al Afacerilor Interne din ianuarie 2016. Anterior acesta a activat în calitate de director-adjunct al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), funcție în care a fost propus de PDM în 2015. 

În 1997, Jizdan a absolvit Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare”, iar în 2007—2008 a făcut studii postuniversitare la Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele R. Moldova. 

A lucrat în MAI în anii 1997—2014. În 2013, pentru o scurtă perioadă, a plecat din cadrul instituției la doar câteva săptămâni după ce a fost audiat de comisia parlamentară în cazul vânătorii din Pădurea Domnească, fiind suspectat că ar fi interzis comisarului de Fălești, Valeriu Cojocaru, să raporteze omorul de la vânătoarea de lux. 

Acesta a respins atunci acuzațiile. Rise Moldova a publicat anterior mai multe înregistrări în care Renato Usatîi, primarul de Bălți, povestește cum Jizdan îi prestează servicii private contra cost. Afirmațiile lui Usatîi sunt susținute și de mesajele electronice prin care Jizdan i-ar fi trimis informații operative și administrative din MAI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării