main logo
1304

Reacția lui Năstase la decizia de a aduce scuze publice și a scoate crucifixul

Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!

Reacția lui Năstase la decizia de a aduce scuze și a scoate crucifixulFoto: facebook.com/Andrei Nastase

Așa a reacționat Andrei Năstase, după ce a fost obligat de Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității să aducă scuze publice și să scoată crucifixul pe care l-a instalat în sediul MAI, transmite Știri.md

"Republica Moldova suferă încă și se află angajată pe un drum extrem de dificil pentru a reuși să se definească cu fermitate drept o democrație autentică și modernă. Crucifixul montat la MAI este parte a setului de simboluri care pot susține drumul pe care Republica Moldova trebuie să-l parcurgă până la momentul în care se va putea așeza în rândul țărilor libere, democratice, europene", a spus Năstase. 

Liderul Platformei DA susține că astfel de simboluri sunt în clădiri extrem de importante din toată Europa, începând cu Parlamentul României până la instituțiile Germaniei, Austriei, Greciei sau Italiei.

Referitor la declarații pe care le-a făcut atunci, iar acum este rugat să aducă scuze publice, Năstase spune că acestea îl definesc ca om.

"Asumarea declarațiilor publice și a tuturor acțiunilor mele este una din calitățile care mă definesc ca om, ca persoană responsabilă și om politic. Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!", afirmă fostul ministru de Interne. 

Pe de altă parte, Andrei Năstase susține că prin decizia luată de consiliu se vrea mai degrabă compromiterea lui printr-un plan bine pus la punct. 

"Din păcate pentru generația noastră, a celor care suntem martorii unei restaurații violente a oligarhiei în Republica Moldova, adevărul este foarte trist și de această dată. Nu despre crucifix este vorba în decizia acelui Consiliu, ci despre Andrei Năstase care trebuie, în baza unui plan foarte bine pus la punct, să fie din nou linșat mediatic și compromis.

Aș fi vrut aceeași determinare din partea instituțiilor statului în cazuri cu adevărat reale, în special a profanării simbolicii de stat de către președintele Dodon, prin scoaterea crucii din stema R. Moldova.
Aștept să văd cum Dodon și ministrul său de interne vor îndrăzni să scoată Crucifixul și din MAI. Ce va urma? Răstignirile din întreaga republică?", se întreabă mirat Năstase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării