main logo
880

Reacția lui Năstase după ce instanța l-a obligat să îi achite lui Ceban 1 leu

Andrei Năstase susține că decizia Judecătoriei Chișinău de a-l obliga să achite prejudiciu moral în sumă de 1 leu lui Ion Ceban, demonstrează încă o dată „frăția mafiotă Plahotniuc-Dodon”.

Reacția lui Năstase după ce a fost obligat să îi achite lui Ceban 1 leu

„Din sutele de mii de fraze asumate în totalitate, au ales o propoziție pe care am spus-o într-o emisiune TV, în timpul campaniei electorale pentru Primăria Chișinău – prima instituție câștigată prin vot de oamenii liberi din Moldova și confiscată de mafioți printr-o „tâlhărie instituțională” fără precedent în lumea civilizată! Restul de sute de mii de propoziții ale mele oare de ce nu sunt auzite? De ce nu sunt judecate? Pe cine mai miră azi această decizie arbitrară, halucinantă? Pe nimeni. Și vă spun și de ce. Deoarece această decizie confirmă o dată în plus frăția mafiotă Plahotniuc-Dodon și cartelul penal PDM-PSRM. Odată ce acest sistem, care împarte „dreptatea”, după bunul plac și-a bătut joc de voturile oamenilor și mandatul de Primar General pe care mi l-au acordat locuitorii capitalei și ai centurii sale de aur, suburbiile, decizia de azi nu poate decât să confirme că lupta noastră împotriva tandemului Plahotniuc – Dodon e una dreaptă și înseamnă lupta împotriva celor care cred că își pot împărți această țară după bunul lor plac”, susține Andrei Năstase.

Judecătoria Chișinău a emis o hotărâre pe 10 decembrie prin care îl obligă pe Andrei Năstase să achite un prejudiciu moral în mărime de un leu și să dezmintă o declarație făcută la adresa lui Ion Ceban în cadrul campaniei electorale pentru primăria Chișinău, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Instanța a stabilit că următoarea declarație făcută de Andrei Năstase este defăimătoare: „Nu, că vorbiți este ok, ce ați făcut, ce ați reușit?(n.r. – cu referire la gestionarea patrimoniului municipal) Pentru că, atunci când a trebuit în 2016 să votați, cu toții, într-o unanimitate, înstrăinarea unor imense loturi de pământ din Chișinău …”.

Prin decizia magistratului Dan Sîrbu, de la Judecătoria Chișinău (sediul Centru), Andrei Năstase este obligat să dezmintă afirmațiile pe care le-a expus în cadrul emisiunii, dar și să îi achite prejudicii morale în mărime de un leu lui Ion Ceban.

„Am solicitat un leu pentru a arăta prețul acestor cuvinte – Andrei Năstase. Repet, fracțiunea socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău nu a votat niciun proiect cu privire la repartizarea funciară în aproape 4 ani și a developat majoritatea schemelor în acest sens. Sute. Noi am pledat și insistăm pe licitații publice nu doar în acest domeniu”, a fost reacția lui Ion Ceban.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării