main logo
2839

Reacția lui Nagacevschi la moțiunea simplă depusă de Blocul ACUM

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a declarat că este gata să iasă în fața deputaților, în contextul în care fracțiunea Blocului ACUM a depus o moțiune simplă împotriva acestuia.

Reacția lui Nagacevschi la moțiunea depusă de Blocul ACUMFoto: știri.md

„Sunt deschis chiar și astăzi să ies și să explic viziunile mele cu privire la reformă”, a comentat Nagacevschi moțiunea simplă depusă împotriva sa, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Întrebat să comenteze acuzațiile Blocului ACUM că ar fi promovat în grabă modificările la Legea privind CSM, Nagacevschi a declarat că membrii CSM acceptă modificările. 

„Chiar acum am fost la Consiliul Superior al Magistraturii și am avut o discuție cu membrii CSM, unde am întrebat inclusiv și viziunea asupra proiectului de lege și nu am văzut să fie vreo împotrivire”.

Ministrul a comentat și acuzația că nu participă la ședințele CSM și ar bloca intenționat activitatea instituției: „Lucrurile sunt foarte simple. Sunt două-trei săptămâni de când am intrat în exercițiul funcției. Pur și simplu se suprapun agendele. Sunt cazuri când nu pot să particip”.

Blocul ACUM a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi. Potrivit deputatului Dinu Plîngău, ministrul încearcă să sporească influența Guvernului și Parlamentului asupra sistemului judecătoresc.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării