4219
2
Reacția lui Igor Dodon după ce și-a dat demisia Eduard Harunjen
4219
2

După ce procurorul general Eduard Harunjen a anunțat că își dă demisia, președintele țării a venit imediat cu o reacție.

Șeful statului spune că a semnat decretul de eliberare, și anunță cum va fi noul procuror ales în Republica Moldova, transmite Știri.md

"Astăzi, Procurorul General și-a depus demisia în fața Președintelui Republicii Moldova. În baza cererii domnului Harunjen am semnat decretul de eliberare a acestuia din funcție.

Considerând imperioasă asigurarea funcționării sistemului Procuraturii în interesul cetățenilor Republicii Moldova, este imperativ ca noua conducere a Procuraturii Generale să fie aleasă în cel mai scurt timp și în strictă conformitate cu legislația.

Consider că noul procuror general trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, cu experiență în organele Procuraturii, să fie integru și capabil să restabilească buna imagine a instituției, asigurând, prin supremația legii, investigarea multiplelor ilegalități, inclusiv a celor comise în trecut.

Doar un asemenea candidat, înaintat de Consiliul Superior al Procuraturii, va fi acceptat de Președintele Republicii Moldova în funcția de procuror general", a menționat Dodon. 

Știri.md amintește că Eduard Harunjen și-a anunțat demisia. El a trimis un mesaj prin care a zis că-și dă demisia cu onoare, demnitate și responsabilitate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter