main logo
1543

Reacția lui Filip privind deputații PDM care au aderat la fracțiunea Șor

Acesta este „dracul” cu care vrea să facă alianță actuala opoziție? E întrebarea pe care o adresează liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, ca reacție la anunțul celor doi foști deputați PDM.

Reacția lui Filip privind deputații PDM care au aderat la fracțiunea ȘorFoto: știri.md

„Quod erat demonstrandum (trad. – ceea ce trebuia de demonstrat). Artizanii „blocului anti-guvernamental” fac parte dreaptă celor 2 departamente: câte 9 deputați pentru fiecare. Acesta este „dracul” cu care vrea să facă alianță actuala opoziție (veritabilă)?”, a scris liderul PDM pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

„După ce ați crescut politic pe ura și critica față de Plahotniuc și Șor, pe discursuri aprinse despre corupție și furtul miliardului, vine, o data în plus, timpul în care veți bea ceai cu cei cu care mai ieri nici mâna n-ați vrut să dați?

De această dată cum veți mai argumenta alegătorilor? „Valori europene”? „Luptăm cu balaurul”? Nebănuite sunt căile politice…”, a mai adăugat Pavel Filip.

Știri.md amintește că anterior deputatul PAS, Mihai Popșoi, a declarat a emisiunea Ora Expertizei de la JurnalTV: Suntem gata de o alianță și cu dracul, doar să scăpăm de Dodon”.

Apoi, Maia Sandu a fost întrebată cine este „dracu”, în contextul declarațiilor colegului său de partid, Mihai Popșoi, aceasta a spus că, cel mai probabil, vicepreședintele Parlamentului s-a referit la PDM.

Vineri, 8 mai, deputații Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov, care au plecat de la Partidul Democrat din Moldova, s-au alăturat fracțiunii Partidului Șor.

Amintim că, săptămâna trecută, patru deputați din Parlamentul RM au declarat că părăsesc PDM.

Totodată, Grupul Pro Moldova, în frunte cu Andrian Candu, a anunțat formarea unui bloc anti-guvernamental și a cerut și altor partide din opoziție să se alieze. Doar Partidul Șor a dat curs inițiativei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării