main logo
661

Reacția lui Deliu, după ce Curtea de Apel a respins repetat contestația PLDM

Magistrații Curții de Apel Chișinău și-au menținut marți, 29 septembrie, hotărârea prin care au respins contestația depusă de PLDM privind circulara CEC care interzice partidelor politice să-și finanțeze candidații la prezidențiale.

Reacția lui Deliu, după ce contestația PLDM a fost respinsă repetat

Tudor Deliu, candidatul Partidului Liberal Democrat (PLDM) la funcția de președinte, a precizat că formațiunea nu este de acord cu această decizie și vor face recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), solicitând instanței anularea hotărârii Curții de Apel, precum și anularea integrală a circularei prin care „CEC a îngrădit dreptul partidelor politice de a participa în campania electorală în calitate de concurenți electorali”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„Vom ataca la CSJ. Comisia Electorală nu trebuie să își mai permită să emite acte de așa fel. Această circulară așa și nu am înțeles când a fost adoptată, mai ales că nu a fost semnată de președintele CEC, dar de vicepreședinte.

Picioarele acestei circulare se trag din timpul când Igor Dodon s-a înregistrat drept candidat independent. După aceasta și a apărut această circulară. Nu știm care vor fi acțiunile CEC în continuare”, a declarat Deliu, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Amintim că la 17 septembrie PLDM s-a adresat Curții de Apel cerând anularea circularei emise de CEC care interzice partidelor politice să-și finanțeze candidații la prezidențiale.

La 21 septembrie, Curtea de Apel a respins însă contestația PLDM, iar partidul a mers la CSJ.

La data de 25 septembrie, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au admis recursurile depuse de către Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Mișcarea Politică Unirea privind circulara Comisiei Electorale Centrale (CEC) care interzice partidelor politice să-și finanțeze candidații la prezidențiale și au trimis cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Chișinău.

Astfel, CSJ a anulat încheierea din 21 septembrie a Curții de Apel Chișinău și au restituit spre examinare la Curtea de Apel Chișinău cauza de contencios administrativ intentată la contestațiile depuse de către PPLDM și Mișcarea Politică Unirea împotriva CEC cu privire la anularea circularei Comisiei despre modalitatea de primire a donațiilor și de efectuare a cheltuielilor de către concurenții electorali la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Însă, astăzi, 29 septembrie, Curtea de Apel Chișinău și-a menținut hotărârea anterioară prin care a respins ca inadmisibilă contestația PLDM

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării