main logo
2132

Reacția lui Ciocanu, după ce Maia Sandu a demarat anchete de serviciu

Conducerea Guvernului va iniția anchete de serviciu în cadrul a trei instituții aflate în subordine, deoarece există suspiciuni că ar fi fost admise mai multe abuzuri în activitate.

Reacția lui Ciocanu, după ce Maia Sandu a demarat anchete de serviciu

Despre asta a anunțat prim-ministra Maia Sandu, precizând că este vorba despre Cancelaria de Stat, Agenția Servicii Publice și Centrul de Implementare a Reformelor, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Maia Sandu s-a întâlnit în această dimineață cu șefii celor trei structuri de stat: Lilia Palii, Sergiu Răileanu și, respectiv, Iurie Ciocan și i-a atenționat că ar putea fi demiși, dacă se va dovedi că au comis abuzuri în activitate.

„Chiar astăzi am discutat cu câțiva conducători din Guvern, care au făcut parte din regimul oligarhic și le-am explicat că avem viziuni radical diferite cu privire la buna guvernare în folosul cetățeanului. Decizia lor de a-și da demisia este una așteptată de cetățeni. Le-am vorbit despre anumite suspiciuni pe care le avem în raport cu deciziile pe care le-au luat și le-am explicat că aceste abuzuri vor fi cercetate. Este foarte clar că toți conducătorii care au dat sau au îndeplinit ordine ilegale trebuie să-și asume consecințele acestor abuzuri”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra mai precizează că rezultatele anchetelor de serviciu vor fi făcute publice și vor fi prezentate probe, dacă se va stabili că șefii acestor instituții au comis ilegalități.

Contactat de jurnaliști, șeful Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan a negat faptul că i s-ar fi cerut demisia.

„Maia Sandu mi-a cerut să prezint un raport, ceea ce îmi pare firesc. Când vine un prim-ministru nou – cere un raport de la o instituție pe care o are în subordine. Eu muncesc în reforme pentru Guvern. În momentul în care Maia Sandu îmi va cere demisia eu nu am de ales. Dar ea nu mi-a cerut demisia”, a explicat Ciocan, dând asigurări că el rămâne în funcție și va pregăti raportul cerut de Maia Sandu.

Acesta s-a arătat supărat de faptul că prim-ministra a ivocat numele său în cadrul conferinței de presă: „Eu știu din practica mea că mai întâi se face ancheta, pe urmă se fac declarații. Deja în spațiul public s-a lansat faptul că există dubii asupra reputației mele”.

Iurie Ciocan nu a înțeles de ce Maia Sandu s-a referit la activitatea sa din cadrul Comisiei Electorale Centrale. „Nu știu de ce s-a pedalat pe calitatea mea de membru al CEC, pentru că în această calitate nu mă supun nici prim-ministrului, nici nimănui în țara asta, doar legii. Eu am venit la întâlnirea cu Maia Sandu în calitate de director al Centrului de reforme”, a punctat Ciocan.

Am încercat să-l contactăm și pe directorul Agenției Servicii Publice, pentru a-l întreba dacă intenționează să-și dea demisia, după ce a fost atenționat de Maia Sandu. Sergiu Răileanu nu a răspuns la telefon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării