main logo
3214

Reacția lui Botnari la acuzațiile fostului director al MoldATSA

Deputatul PDM Constantin Botnari reacționează la acuzațiile aduse acum două zile de fostul director al MoldATSA, Sorin Stati, că democratul ar fi implicat în schemele de contrabandă cu chihlimbar.

Reacția lui Botnari la acuzațiile fostului director al MoldATSA

Parlamentarul cataloghează acuzațiile ca fiind „absolut mincinoase și prostești”, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„După ce am auzit așa acuzații, m-am uitat și eu pe internet să văd cum arată chihlimbarul. Nu știam și nu știu nici acum dacă în Republica Moldova se fac afaceri cu chihlimbar. Repet ca să fie foarte clar: n-am fost implicat în nicio afacere în ultimii ani de zile. Nici în Moldova, nici în altă parte, nici cu chihlimbar, nici cu altceva”, a menționat Constantin Botnari.

Deputatul le cere celor care l-au acuzat pe nedrept să retragă imediat aceste minciuni și să vină imediat cu scuze publice. 

„Dacă aceste dezmințiri nu vor avea loc în 24 de ore, urmează ca acești mincinoși să fie dați în judecată și să plătească pentru minciunile lor”, se spune în mesajul democratului.

Acum două zile, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, fostul director MoldATSA, Sorin Stati, a declarat că Constantin Botnari ar fi fost responsabil de scheme de contrabandă cu chihlimbar (piatră prețioasă), în timp ce Gheorghe Cavcaliuc ar fi asigurat „funcționalitatea schemei prin persoanele sale din poliția economică”. 

Potrivit lui Stati, „chihlimbarul este adus prin contrabandă din Ucraina prin Transnistria, ulterior ajunge la aeroport și săptămânal se exportă circa câte 2 tone în Hong Kong. În declarațiile vamale se scrie „stone” – piatră”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării