1492
1
Reacția IGP la suspendarea polițiștilor care susțin Guvernul Sandu
1492
1

Inspectoratul General al Poliției susține că cei 6 polițiști au fost suspendați din funcție pentru că au încălcat jurământul.

Într-o precizare emisă presei, IGP susține că la sediul Direcției din care fac parte polițiștii demiși nu s-au făcut percheziții, transmite Știri.md.

"Infirmăm declarațiile celor care încearcă să denigreze imaginea Poliției și comunicăm despre faptul că percheziții în această subdiviziune nu s-au făcut, iar intervenția polițiștilor a fost necesară în strictă conformitate cu legea. Reieșind din faptul că această subdiviziune dispune de informații care cad sub incidența secretului de stat și dosare ale persoanelor aflate sub protecție, a fost necesară intervenția polițiștilor pentru a preveni unele incidente care ar pune în pericol viața și securitatea martorilor,  dar și scurgerile de informații care eventual pot apărea în spațiul public.

Aceste acțiuni se încadrează în măsurile de securizare a informației pe care o deține această subdiviziune a IGP și au loc în cadrul unei anchete de serviciu. Pentru desfășurarea ei în strictă conformitate cu legea, persoanele care ar putea împiedica buna desfășurare a acesteia au fost suspendate din funcție, iar celor care au încercat astăzi să obstrucționeze activitatea poliției le-a fost interzis accesul în clădirea acestei subdiviziuni," explică IGP.

Totodată, instituția recomandă politicienilor care încearcă să se implice în activitatea Poliției Naționale să nu admită încălcarea legii și să nu implice imaginea IGP în jocuri politice.

Citește și: Polițiștii care susțin Guvernul Sandu, demiși din funcție

Citește și
article image
Decis: Reghina Apostolova a fost plasată sub control...
2
789
article image
Cutremur în R. Moldova: Raionul în care s-a produs seismul
0
3156
article image
Reacția PDM la cererea PG de a retrage imunitatea lui...
0
447
article image
Deputata Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu
0
3772