main logo
4669

Reacția Guvernului la descoperirea făcută de Facebook în Moldova

Guvernul a venit cu o reacție după ce compania Facebook a anunțat că a șters profiluri și pagini false din Republica Moldova care aveau legături cu angajați din cadrul Executivului.

Reacția Guvernului la descoperirea făcută de Facebook în Moldova

Astfel, Guvernul anunță într-un comunicat plasat pe Facebook că va solicita informații suplimentare de la companie, transmite Știri.md.

Totodată, Executivul susține că nu verifică activitatea angajaților săi pe rețeaua socială.

„Salutăm orice inițiativă de luptă cu fenomenul Fakenews, specific atât în spațiul occidental, dar cu precădere în zona Europei de Est. Pentru Moldova acesta se manifestă prin site-uri de propagandă, conturi false de Facebook, Odnoklassniki și alte rețele sociale, dar și prin știri false transmise de posturile de radio sau TV.

În ceea ce privește comentariile sau postările făcute de lucrătorii din cadrul instituțiilor publice, precizăm că din bugetul de stat sunt plătiți peste 200.000 de angajați, iar Guvernul Republicii Moldova nu verifică activitatea pe conturile private de pe rețelele sociale ale angajaților săi. 

Mai mult, aceștia au diverse opțiuni politice, opinii, iar statul este obligat să păstreze granița dintre lupta cu fenomenul FakeNews și garantarea libertății de exprimare a cetățenilor. De aceea, în scopul combaterii fenomenului de FakeNews vom solicita informații suplimentare de la compania Facebook”, se arată în comunicat.

Știri.md amintește că, astăzi, compania Facebook a anunțat că a șters 168 de profiluri și 28 de pagini Facebook, dar și 8 conturi de Instagram, care ar fi „coordonat comportament neautentic ce vizau persoane din Moldova”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării