main logo
1070

Reacția deputaţilor ACUM după ce Igor Dodon a acuzat Guvernul Sandu

Nu e treaba lui Dodon să se implice în activitatea Guvernului şi a Parlamentului.

Reacția deputaţilor ACUM după ce Igor Dodon a acuzat Guvernul SanduFoto: știri.md

Este reacţia deputaţilor din cadrul blocului ACUM, după ce şeful statului a acuzat Guvernul Sandu şi a spus că trei membri ai executivului trebuie schimbaţi, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"Nu e treaba lui Dodon să se implice în activitatea Guvernului şi a Parlamentului. El este preşedintele Republicii Moldova, formal. Are fişa lui de post. Dodon practic s-a implicat ilegal în toate activităţile posibile şi imposibile. L-ați văzut vedeta number 1 în politica externă, îl vedeţi acum la Guvern, îl vedeţi degrabă la mulgătoarele de la Ceadîr-Lunga", a menţionat Iurie Reniţă, deputat ACUM.

"Domnul Dodon trebuie să-şi amintească că noi avem republică parlamentară şi să se ocupe cu executarea propriilor atribuţii", a precizat Alexandru Slusari, deputat PPDA.

Iar deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a scris pe Facebook că, decât să schimbăm unii miniştri, mai bine schimbăm preşedintele.

Premierul Maia Sandu nu a comentat deocamdată criticile şefului statului.

Menţionăm că preşedintele Igor Dodon este nemulţumit de activitatea unor miniştri din Guvernul Maiei Sandu. Şeful statului spune că dacă se apucă să-şi critice partenerii de guvernare, aceştia nu se vor mai ridica de jos. Mai mult, Dodon crede că trei membri ai executivului trebuie schimbaţi.

Şeful statului a mai spus că, după trei luni, Guvernul Sandu nu a reuşit să îndreptățească aşteptările oamenilor. În opinia lui Dodon, Cabinetul de miniştri nu a livrat rezultate la capitolul salarii, pensii, drumuri sau apă şi canalizare, asta deşi membrii săi se laudă cu studii în afara ţării.

Amintim că Alianţa "Kozak" a semnat un nou acord, care prevede că Parlamentul va oferi Guvernului susţinerea necesară pentru implementarea reformelor. În acord sunt incluse acţiuni pe mai multe domenii, cum ar fi justiţie, economie, politică externă sau educaţie.  

Imediat după semnarea documentului, Lilian Carp, unul reprezentanții blocului ACUM, a afirmat că acesta a avut scopul de a sustrage atenţia societăţii de la reținerea deputaţilor Marina Tauber şi Reghina Apostolova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării