main logo
739

Reacția democraților la telefonul furat al deputatului ACUM

Un contramanifestant i-a smuls telefonul din mână, apoi a trecut pe la sediul PDM, unde a stat preț de minute, după care l-a întors la locul protestului.

Reacția democraților la telefonul furat al deputatului ACUM

Cel puțin asta afirmă că a pățit deputatul PAS, Dan Perciun, în timpul protestului desfășurat astăzi de blocul ACUM în fața Guvernului, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Deputatul a publicat o captură dintr-o aplicație Google care afișează geolocația. În imagine se observă cum posesorul telefonului a ajuns la sediul democraților, unde a stat timp de opt minute.

De cealaltă parte, democrații neagă acuzația și spun că declarațiile deputatului sunt populiste.

„Azi în timpul flashmobului organizat de blocul ACUM, un individ în civil, în timp ce făceam o poză la tinerii aduși pentru a distorsiona evenimentul, mi-a dat peste mână și mi-a înhățat telefonul. Tipul era unul dintre coordonatorii adulți la tot circul care s-a întâmplat astăzi la Guvern.

Ulterior, accesând contul meu de Google pentru a bloca telefonul, am fost șocat să descopăr că el a ajuns la sediul PD. În cele 8 minute cât s-a aflat acolo presupun că băieții au reușit să descarce toată informația. Ulterior - cred că cineva și-a dat seama că așa telefoane au geolocație și repejor l-au dus înapoi și l-au lăsat pe scările Guvernului (cel puțin așa mi-a zis poliția)”, a scris Dan Perciun pe contul său de Facebook.

„În jurul orelor 14.00 telefonul a ajuns deja la Direcția municipală de Poliție unde după vreo 2 ore de așteptare mi-a fost întors. Calific acest lucru ca tâlhărie ziua în amiaza mare, în încercarea de a intimida deputații din opoziție”, a adăugat acesta, publicând și o captură foto de la Google, care arată locurile în care a fost telefonul astăzi.

Contactat de jurnaliști, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a declarat că afirmațiile deputatului Perciun sunt populiste.

„Dacă, într-adevăr, dumnealui are probe că i-a fost sustras telefonul, atunci să se adresele Poliției, care trebuie să investigheze cazul. Pentru că declarații de acest gen, că ar fi fost dus la sediul PD și nu știu ce, sunt făcute în contextul demonstrației de astăzi. Toate declarațiile făcute de liderii celor două partide, cum că această contramanifestare a fost organizată centralizat de PD, și declarația cum că telefonul a fost adus la sediu, a fost făcută în același context, pentru a stabili o legătură cauzală. E o regulă foarte clară în contextul dat: dacă ți-au sustras telefonul, depui sesizarea la organele de Poliție și se începe ancheta. În urma rezultatelor, putem face concluzii. Altfel, nicio declarație nu poate fi luată în serios, fiindcă ele sunt declarații politice și fără probe, în principiu”, ne-a spus Vitalie Gamurari.

În același timp, PAS solicită Poliției și Procuraturii să înceapă investigarea acestui caz. „Facem apel la societate civilă, ambasade și partenerii externi să condamne acest atac și tentativă de intimidare a unui deputat”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook de formațiunea politică.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării