main logo
8557

Reacția CSM la cererile de demisie depuse de cei 17 judecători

17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău ar urma să demisioneze într-o singură zi. Cererile acestora sunt pe agenda ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 7 mai. Potrivit președintelui interimar al CSM, demisiile vin în contextul în care judecătorii de la Curtea de Apel urmează să treacă de evaluarea comisiei Vetting.

Reacția CSM la cererile de demisie depuse de cei 17 judecătoriImagine simbol

„Autoritățile și-au propus evaluarea externă a judecătorilor și iată că a venit rândul Curții de Apel Chișinău. Ei au fost notificați și au avut la dispoziție 20 de zile ca să decidă, fie rămân în funcție, fie depun cerere de demisie. Dacă rămân în funcție, trec prin evaluare. Dacă depun cerere de demisie, nu sunt supuși”, a declarat Sergiu Caraman, pentru TV8, transmite Știri.md.

Potrivit președintelui CSM, după aprobarea cererilor de demisie a celor 17 judecători situația de la Curtea de Apel va deveni una complicată întrucât, în instituție vor rămâne să activeze în jur de 20 de judecători. Membrii CSM iau în calcul transferul judecătorilor de la alte judecătorii.

„Evident că lucrurile la Curtea de Apel se complică tare și evident că lucrurile pot fi ameliorate reieșind din competențele care sunt atribuite CSM, pentru că CSM are competența de a transfera temporar judecători de la primele instanțe la Curtea de Apel”. 

Citește articolul întreg pe tv8.md.

Știri.md amintește că Curtea de Apel Chișinău ar putea rămâne cu mai puțini magistrați după ce 17 judecători și-au depus cererea de demisie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării