main logo
7984

Reacția Ancăi Dragu după ce a fost propusă în funcția de guvernator BNM

Fosta ministră a Finanțelor Publice a României, Anca Dragu, a venit cu o reacție după ce a fost propusă la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Reacția Ancăi Dragu după ce a fost propusă în funcția de guvernator BNMColaj: știri.md

Senatoarea României a precizat că este o onoare pentru ea să contribuie la parcursul european al Republicii Moldova, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

„Este o onoare pentru mine să contribui la parcursul european al Republicii Moldova. Avem nevoie de instituții puternice, independente, care să asigure stabilitatea economică a țării și prosperitate pentru toți cetățenii. Nu va fi un drum ușor, dar cu răbdare, determinare și pricepere vom putea duce la bun sfârșit proiectul european”, a spus Anca Dragu.

Candidatura ei urmează să fie votată în cadrul ședinței Parlamentului din 22 decembrie.

Potrivit presei române, Anca Dragu a depus deja jurământul ca cetățean al Republicii Moldova.

Anca Dragu are o experiență importantă în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE. Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul României. În 2020 a fost aleasă președinte al Senatului României.

Știri.md amintește că guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, a fost revocat la data de 21 decembrie din funcție, pentru că nu și-ar fi îndeplinit obligațiunile de serviciu.

Cu o reacție la scurt timp a venit expertul Adrian Lupușor, care a subliniat rezultatele concrete ale guvernatorului Armașu, evidențiind stabilitatea macrofinanciară și soliditatea sectorului bancar moldovean.

De asemenea, fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, a venit cu o reacție în acest sens. Acesta susține că Armașu a fost demis cu o mare întârziere. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării