main logo
1573

Răspunsul Maiei Sandu la oferta PSRM de a forma alianțe în raioane

Prim-ministrul Maia Sandu spune că Blocul ACUM va căuta cei mai potriviți parteneri de alianțe la nivel local, dar exclude din aceasta Partidul Democrat.

Răspunsul Maiei Sandu la oferta PSRM de a forma alianțe în raioaneFoto: agora.md

Aceasta există, însă, să le dea un răspuns ferm și socialiștilor care au venit cu o ofertă în acest sens zilele trecute, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Înțeleg că unii candidați fac tot felul de declarații ca să atragă votul alegătorului. Despre coaliții și alianțe o să discutăm. Nu putem face alianțe cu PDM, dar o să căutăm cei mai potriviți parteneri pentru a promova lucrurile pe care le promovăm, și la nivel național, și la nivel local”, a declarat lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Copreședinta Blocului electoral ACUM a mai adăugat că în campania pentru locale au fost candidați de la alte formațiuni care și-au exprimat dorința de a adera la ACUM.

„Dacă am fi acceptat unii candidați care au dorit să vină la noi de la alte partide politice acest scor ar fi fost mai mare. Dar noi suntem altfel. Acest scor este unul bun, încurajator. Dacă ne uităm la votul politic, Blocul ACUM este pe locul doi”, a mai punctat Sandu.

Amintim că după primul tur al alegerilor locale generale, din 20 octombrie 2019, conducerea Partidului Socialiștilor a subliniat că socialiștii ar fi gata să voteze președinții de raioane acolo unde pe primele locuri s-a situat blocul ACUM. 

La fel, candidatul PSRM pentru funcția de primar general de Chișinău, Ion Ceban, care se va duela în turul doi cu liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că dacă ajunge primar este gata să le cedeze celor de la ACUM șefia CMC, doi viceprimari și doi pretori de sector.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării