main logo
13614

Răspunsul lui Filat, când a fost sunat după eliberarea din închisoare

Ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat acum o oră din penitenciar. Informația a fost confirmată pentru Agora de responsabilii de la Administrația Națională a Penitenciarelor.

Răspunsul lui Filat, când a fost sunat după eliberarea din închisoareFoto: agora.md

Vlad Filat are acces la telefon și la internet. De asta s-au convins cei de la Agora, după ce l-au contactat pe numărul care îi aparținea când era premier, transmite Știri.md

Acesta le-a spus: „Sunt foarte ocupat, revin când mă eliberez”.

Mai multe persoane, care aveau înregistrat numărul ex-premierului în baza de contacte, au primit astăzi notificări care arată conectarea la mai multe aplicații de mesagerie.

Contactat de Agora, avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu, a spus: „Dumnealui personal va comunica, dacă are ceva de comunicat”. 

Deși l-am întrebat dacă Vlad Filat a fost eliberat sau dacă are acces la internet în penitenciar, Victor Munteanu a refuzat categoric să răspundă la aceste întrebări.

În iunie 2019, când la Chișinău au loc schimbări politice, Filat i-a scris o scrisoare publică lui Vlad Plahotniuc. Fostul premier l-a numit „laș” pe liderul democraților. Imediat după asta, în spațiul public au apărut zvonuri despre posibila grațiere a lui Filat. Acesta a transmis că nu-și dorește acest lucru. Ulterior, în august, apare vestea că pedeapsa lui Filat ar putea fi redusă cu 685 de zile, adică cu aproape doi ani. Cererea apărării sale a fost admisă la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Citește și: Avocat: Vlad Filat a ieșit din închisoare


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării