main logo
547

Răspunsul democraților întrebați unde își vor dona salariile de deputat

Deputații Partidului Democrat (PDM) au anunțat astăzi că vor dona salariile pe care le-au primit în Parlament pentru luna martie.

Răspunsul democraților întrebați unde își vor dona salariile de deputatRăspunsul democraților întrebați unde își vor dona salariile de deputat

Președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip, a motivat acestă acțiune de caritate prin faptul că Legislativul a fost practic nefuncțional, transmite Știri.md

Astfel, redacția TV8 a decis să-i contacteze pe deputații PD și să afle de la aleșii poporului unde vor fi donați banii și din ce surse financiare vor trăi până la următoarea leafă.      

Deputata din fracțiunea PDM Elena Bacalu, aleasă pe circumscripția nr.42 Cantemir, a declarat că va dona salariul primit de la Parlament pentru luna martie în susținerea a doi copii bolnavi de cancer și a doi copii cu dizabilități locomotorii, care trec cursuri de tratament peste hotare.

„Noi face o acțiune de caritate la Cahul. Duminică, 21 aprilie este un concert, o acțiune de caritate în susținerea copiilor bolnavi de cancer. Mai mulți colegi din Cahul vor dona, noi am mobilizat mai multă lume și am strâns în jur de 200 de mii de lei”, a comunicat Elena Bacalu.

Totodată, deputata a susținut că ar putea să doneze și alte sume de bani, pe lângă cele provenite din salariu. Întrebată din ce bani va trăi în următoarele zile, aleasa poporului a răspuns: „Nu vom muri de foame”.

Contactat de TV8, deputatul Vasile Bîtca a declarat că decizia cu privire la donarea salariilor a fost luată de toți cei treizeci de deputați, zilele trecute.  „Este o decizie comună să donăm salariile pentru sărbătorile de Paști”, a menționat deputatul.

Întrebat din ce bani va trăi următoarea perioadă, alesul poporului a menționat că obține venit și din alte surse financiare, pe care le-a indicat în declarația de avere și interes personal.

Telefonată de redacție, deputata Eleonora Graur, a spus că, de asemenea își va dona salariul primit pentru luna martie de la Parlament, însă nu a putut să ofere mai multe detalii din motiv că se află într-o discuție.

Întrebat ce va face cu primul salariu, deputatul Vladimir Vitiuc a răspuns că acesta nu este primul său venit obținut în calitate de ales al poporului. Când am încercat să explicăm că ne referim la primul salariu obținut în noul legislativ, deputatul a pus receptorul.

Contactați de TV8, Monica Babuc, Dumitru Diacov, Alexandru Jizdan și alți deputați ai fracțiunii PDM fie nu răspundeau la apel, fie aveau telefonul deconectat sau se aflau în afara ariei de acoperire.

Ieri, și deputata din Partidul ȘOR Marina Tauber a spus că, de asemenea, își va dona primul salariu de parlamentară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării