main logo
2028

Răspunsul CA Cahul dacă a avut Șor permisiunea de a pleca din țară

Deputatul Ilan Șor, condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani, nu a avut decât o singură permisiune de a părăsi R. Moldova, între 9-19 august 2018, când s-ar fi aflat în Israel pentru tratament.

Curtea de Apel Cahul anunță când ar fi putut pleca Șor din țarăFoto: zdg.md

De atunci și până în prezent, Curtea de Apel Cahul nu a emis vreo încheiere prin care inculpatului în dosarul fraudei bancare i-ar fi fost acordată permisiunea de a părăsi teritoriul R. Moldova, se arată într-un răspuns pentru ZdG al instanței, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, cu trimitere la date deținute de ministerul pe care îl conduce, a declarat că Ilan Șor și Vlad Plahotniuc nu au părăsit teritoriul R. Moldova.

„Cunoaștem că are interdicție de a părăsi Moldova, investigăm să vedem dacă a încălcat sau nu acest regim de interdicție”, a răspuns Andrei Năstase.

Anterior, în presă au apărut informații precum că Ilan Șor ar fi părăsit R. Moldova, în legătură cu evenimentele din viața politică. 

Pe 14 iunie însă, a apărut o informație documentată prin care s-a anunțat că la bordul unui avion era familia lui Ilan Șor, și câteva persoane apropiate acestuia, nu și liderul formațiunii, Ilan Șor.

Cu referire la liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, care a anunțat că a plecat peste hotare la familia sa, Andrei Năstase a declarat, de asemenea cu referire la datele MAI, că acesta nu ar fi părăsit R. Moldova.

„Din informațiile operative pe care le avem, Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marca Mercedes prin Transnistria, a ajuns într-un oraș din Ucraina, a luat un avion până într-un alt oraș din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra. 

Plahotniuc și-a comandat un charter care l-a așteptat pe aeroportul Chișinău, dar probabil din frica că ar putea fi oprit, a renunțat la acea cursă charter și a plecat prin Ucraina”, a declarat Andrei Năstase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării