main logo
507

Radu Mihail: R. Moldova, văzută ca o țară cu risc pentru regiune

Senatorul USR, vicepreședinte în Comisia pentru politică externă şi președinte în Comisia românii din afara țării​, Radu Mihail, se află în aceste zile la Chișinău, unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali.

Radu Mihail: R. Moldova, văzută ca o țară cu risc pentru regiuneRadu Mihail: Republica Moldova, văzută ca o țară cu risc pentru regiune

După ce a participat la un eveniment dedicat de altfel problematicii Mării Negre - Marea Neagră din punctul de vedere al NATO, Radu Mihai făcut și câteva declarații pentru Radio Europa Liberă, transmite Știri.md

Astfel potrivit lui, Republica Moldova nu se poate aștepta, e adevărat, la o protecție NATO, pentru că deocamdată situația în republică este cea care este și poziționarea ei.

"Modul în care Republica Moldova poate avansa către un mecanism care să-i asigure securitatea este de a face pașii pe care și i-a programat în direcția Uniunii Europene", a declarat politicianul de la București.

Totodată, fiind întrebat cum e văzută astăzi R. Moldova, acesta a răspuns:

„Republica Moldova este văzută ca o țară cu risc pentru regiune, o țară unde instabilitatea politică este evidentă, unde pericolul ca statul să devină nefuncțional, acaparat este extrem de grav și important, și unde este evidentă nevoia de sprijin atât din partea Uniunii Europene, din partea României în special, cât și din partea partenerilor din Alianță.”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării