main logo
1004

Radio Libertatea, despre legătura dintre Plahotniuc și uzina metalurgică

Înainte de tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina, Petro Poroșenko a făcut de fapt o favoare separatiștilor pro-ruși din Transnistria - contrar intereselor geopolitice ale Ucrainei.

Radio Libertatea, despre legătura dintre Plahotniuc și uzina metalurgică

În urma instrucțiunilor directe venite de la administrația prezidențială de la Kiev au fost ridicat sancțiunile din partea fabrici metalurgice din Moldova, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info

Situată în așa zisa republică Transnistreană - care nu ace plăți în bugetul de stat din RM, în a cel de la Tiraspol.

Ucraina a introdus Uzina de Metal în lista companiilor sancționate încă din 2018, limitând importul de fier uzat din Ucraina.

Radio Libertatea, împreună cu RISE Moldova, au constat că în perioada sancțiunilor, exportul de fier vechi din Ucraina nu s-a oprit, dar a continuat să fie adus de către o firmă intermediară. Mai mult, această firmă este legată cu președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. 

Anteriot, atât presa de la Chișinău cât și cea din Ucraina a scris despre relația prietenoasă dintre Vlad Plahotniuc și Petro Poroșenko, însuși liderul PD, a recunoscut acest lucru.

Dar "Schemele", împreună cu Centrul de Investigații Rise Moldova, au constatat că, în perioada sancțiunilor, exportul de fier vechi din Ucraina nu sa oprit: a continuat

Ce l-a făcut pe Petro Poroșenko să își schimbe drastic atitudinea față de o întreprindere care finanțează regimul separatist din RM? Ar putea vechea lui prietenie cu oligarhul Plahotniuc să poată depăși interesele geopolitice din Ucraina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării