main logo
1205

R. Moldova și Ucraina, schimb de experiență privind integrarea europeană

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere la Kiev cu omologul său ucrainean, Olga Stefanișina. Cei doi oficiali au analizat parcursul european și au discutat pașii următori pe care îi vor întreprinde pe calea aderării la UE.

R. Moldova și Ucraina, schimb de experiență privind integrarea europeanăFoto: Facebook

Potrivit Cristinei Gherasimov, întrevederea de ieri de la Kiev a fost convenită de ambele părți pe data de 25 iunie la Luxemburg, când Uniunea Europeană a lansat oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina, transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

„Am organizat această vizită la invitația colegilor ucraineni, pentru a planifica pregătirea pentru negocieri. Este o bună oportunitate pentru ca echipele noastre să facă schimb de opinii si experiență cu privire la cele mai importante aspecte și provocări ce țin de integrarea în UE”, a menționat Cristina Gherasimov.

Vicepremierul moldovean a reiterat că Republica Moldova condamnă cu fermitate războiul brutal al Federației Ruse asupra Ucrainei și susține independența, suveranitatea și integritatea sa teritorială în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional.

Tot ieri, Cristina Gherasimov a avut și o întrevedere cu Igor Zhovkva, șef adjunct al Cabinetului președintelui Vladimir Zelenski. În cadrul discuției s-a pus accentul pe importanța unității europene pentru pacea și prosperitatea regiunii.

De menționat că ieri în Ucraina a fost marcată Ziua Statalității. Vicepremierul Cristina Gherasimov a adus un omagiu eroilor ucraineni și a menționat că rezistența Ucrainei înseamnă securitate și pace pentru Republica Moldova.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării