main logo
471

R. Moldova și Finlanda își vor extinde cooperarea în domeniul educației

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu ambasadoarea Finlandei în Republica Moldova, Päivi Pohjanheimo, cu ocazia încheierii mandatului de ambasador în țara noastră.

R. Moldova și Finlanda își vor extinde cooperarea în domeniul educațieiR. Moldova și Finlanda își vor extinde cooperarea în domeniul educației

Șeful executivului i-a mulțumit diplomatului pentru activitatea desfășurată, menționând caracterul dinamic al dialogului bilateral, transmite Știri.md

În mod special, premierul a apreciat atitudinea și sprijinul Finlandei pentru agenda europeană a Republicii Moldova. „Am simțit acest suport și în cadrul Parteneriatului Estic. Este important să menținem acest ritm, inclusiv pe durata Președinției finlandezele la Consiliul UE”, a spus Pavel Filip.

Șeful guvernului a exprimat recunoștință și pentru susținerea acordată de Finlanda în reglementarea conflictului transnistrean, precum și pentru disponibilitatea de a împărtăși din experiența acumulată pe subiecte de politică comună de securitate și apărare.

Printre cele mai importante proiecte implementate cu suportul Finlandei în țara noastră au fost evidențiate proiectele din domeniile: educației, protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități, libertății mass-media, securității cibernetice și prevenirii amenințărilor hibride. Părțile au convenit să extindă cooperarea în domeniul educației. Pavel Filip a accentuat că domeniul educației a fost declarat o prioritate pentru actualul guvern, iar experiența finlandeză în acest sens este una valoroasă.

Premierul a menționat că țara noastră își dorește o cooperare mai strânsă cu Finlanda și în domeniul economic, precizând că reformele promovate de guvern au contribuit la îmbunătățirea mediului de afaceri, care a devenit mult mai atractiv pentru investitorii străini.

Ambasadoarea Päivi Pohjanheimo a mulțumit autorităților pentru buna colaborare pe parcursul mandatului și a exprimat disponibilitatea părții finlandeze de a continua cooperarea bilaterală în domeniile de interes reciproc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării