main logo
727

R. Moldova sărbătorește Ziua Suveranității: Mesajul lui Igor Dodon

Republica Moldova sărbătorește astăzi, 23 iunie, Ziua Suveranității. Astfel, fostul președinte de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj.

R. Moldova sărbătorește Ziua Suveranității: Mesajul lui Igor DodonFoto: hotnews.ro

Pe o rețea de socializare Dodon a scris că "este o sărbătoare care valorează mult și la care nu am ajuns ușor", transmite Știri.md

"Din 1990, de la adoptarea Declarației de Suveranitate, Moldova a avut parte de multe provocări serioase, noi am trecut printr-un conflict fratricid care ne-a dezbinat teritorial, au existat și tentative de renunțare la suveranitate pentru a fi anexați la un alt stat, ne-am confruntat și încă ne mai confruntăm cu valuri nemaivăzute de emigrație, cu sărăcie și cu dezamăgiri politice, dar noi totuși am rezistat și suntem datori să rezistăm în continuare ca popor și ca țară.

În pofida oricăror greutăți, noi trebuie să păstrăm unitatea statală și coeziunea ca popor. Și să nu ne lăsăm implicați în scenarii și lupte străine care pot pune în pericol independența, suveranitatea și identitatea noastră ca popor moldovenesc. Guvernările proaste vin și trec, dar Moldova va rămâne întotdeauna în stăpânirea poporului său", se arată în mesajul lui Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării