main logo
477

R. Moldova: Ambasadorii vechi, sub lupa noilor deputați

Lilian Carp, deputatul blocului politic ACUM, îi cere ministrului de Externe Tudor Ulianovschi mai multe informații despre unii ambasadori moldoveni care activează în Polonia, Turcia și Uniunea Europeană.

R. Moldova: Ambasadorii vechi, sub lupa noilor deputațiFoto: rnews.ro

Solicitarea noului deputat se regăsește într-o interpelare pe care a făcut-o legiuitorul către Ulianovschi, transmite Știri.md cu referire la rnews.ro.

Lilian Carp spune că potrivit legislației ambasadorii moldoveni sunt desemnați pentru o perioadă de 4 ani iar diplomații - de 3 ani, în același timp unii ambasadori activează deja de peste 9 ani.

Deputatul cere copiile documentelor legale justificative prin intermediul cărora s-a permis extinderea anuală a mandatului, care au permis ambasadorilor să depășească termenii legali stabiliți de legislația în vigoare.

Cei vizați de deputat în interpelarea sa sunt Iurie Bodrug, Ambasador în Republica Polonia din anul 2010, Igor Bolboceanu, Ambasador în Republica Turcia din anul 2010, Eugen Caras, Ambasador la Uniunea Europeana din anul 2011.

Legiuitorul mai cere ca Ministerul Afacerilor de Externe și Integrării Europene să i se prezinte lista tuturor Ambasadorilor cărora le-a expirat deja termenele legale de aflare în misiune, inclusiv a celora, mandatul cărora urmează să expire în acest an.

Ținem să precizăm că MAEIE a fost implicat în mai multe scandaluri pe timpul mandatului ministrului Tudor Ulianovschi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării