main logo
592

Putin şi Erdogan au discutat despre acordul privind exportul cerealelor prin Marea Neagră

Preşedintele rus Vladimir Putin și omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au purtat sâmbătă o convorbire telefonică în care au discutat despre acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră și normalizarea relațiilor dintre Turcia și Siria, a informat sâmbătă Kremlinul, potrivit Agerpres.

Exportul de cereale prin Marea Neagră, discutat de Putin și Erdogan

Erdogan i-a mulţumit lui Putin pentru "atitudinea pozitivă" faţă de prelungirea acordului de export al cerealelor prin Marea Neagră şi şi-a arătat "înţelegerea faţă de poziţia de principiu a părţii ruse faţă de aplicarea integrală a părţii a doua a acordului, de înlăturare a barierelor pentru produsele agricole ruseşti", afirmă comunicatul Kremlinului, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Rusia a pus luni condiţii pentru a accepta o nouă prelungire a acordului care permite exportul cerealelor printr-un coridor securizat din porturile ucrainene la Marea Neagră, iar Putin a spus că Moscova ar putea trimite cereale gratuit în ţări africane dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite.

Putin şi Ergodan "şi-au exprimat satisfacţia faţă de dinamica pozitivă a relaţiilor comerciale şi economice, implementarea cu succes a proiectelor strategice comune în sectorul energetic, inclusiv furnizarea de gaze şi construcţia centralei nucleare de la Akkuyu în Turcia", adaugă preşedinţia rusă. Comunicatul precizează că cei doi lideri au discutat şi despre normalizarea relaţiilor turco-siriene.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării