main logo
2107

Purtătorul de cuvânt al lui Putin salută adoptarea legii privind statutul limbii ruse în Moldova

Președinția rusă se arată satisfăcută de votarea legii privind statutul limbii ruse în Republica Moldova.

Rusia salută adoptarea legii privind statutul limbii ruse în Moldova

Declarația a fost făcută de către Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Potrivit agenției de stat ruse Ria Novosti, Peskov a salutat decizia „de redare limbii ruse a statutului de limbă interetnică”. Acest statut însă, nu a fost schimbat niciodată din 1989, atunci când a fost adoptată legea privind statutul limbilor în fosta RSSM și care a rămas în vigoare până astăzi.

„Legat de limba rusă, am spus de mai multe ori: așa sau altfel, în limba rusă vorbesc peste tot în fostul spațiu al Uniunii Sovietice, este vorba despre un uz normal – folosirea limbii ruse de către populațiile țărilor din fosta Uniune Sovietică. De asta noi doar putem saluta atunci când sunt scoase anumite piedici pentru ca oamenii să poată vorbi în limba pe care o doresc”, a declarat Peskov jurnaliștilor, citat de RIA Novosti.

În ședința de joi, 3 decembrie, Parlamentul a adoptat o lege organică care prevede un statut special al limbii ruse. Documentul a fost criticat de opoziție care a menționat că limba rusă are deja un statut de limbă interetnică, acesta fiind consfințit inclusiv prin Constituție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării