main logo
537

PUN se alătură protestului de duminică

„Astăzi nu a fost invalidat Andrei Năstase, astăzi a fost ucisă democrația tocmai cu arma cu care trebuia protejată: justiția”, afirmă președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru.

PUN se alătură protestului de duminică

Acesta anticipă faptul că efectele acestei „decizii devastatoare” se vor resimți mult timp de aici înainte. Mai ales pe plan extern, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Decizia de astăzi a justiției pune punct fragilei democrații ce mai exista în Republica Moldova. Începând cu această zi peste Republica Moldova a căzut cortina arbitrariului, a autoritarismului de tip Lukașenko, confirmând ceea ce spunea Stalin: nu contează cine votează, contează cine numără voturile. Din acest moment, Republica Moldova s-a așezat pentru mult timp în afara civilizației europene”, scrie Șalaru.

El anunță că Partidul Unității Naționale va participa la mitingul care se va organiza duminică 24 iunie în PMAN și face apel la toți unioniștii, inclusiv din raioane, să participe masiv la această manifestare.

„Din păcate, protestele și nesupunerea civică au rămas ultimele arme ale cetățenilor deoarece, după cum am văzut în ultimele zile, votul nu mai are valoare”, conchide Șalaru.

Vom aminti că magistrații de  la Curtea de Apel Chişinău au menținut hotărârea Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, prin care alegerile locale noi din capitală au fost declarate nevalabile. Decizia a fost pronunțată joi seara, 21 iunie, în timp ce în fața instanței, dar şi în fața Primăriei, simpatizanții lui Andrei Năstase protestau cerând validarea mandatului primarului ales.

În decizia motivată a instanței de fond se menționează că atât Andrei Năstase, cât și contracandidatul său, Ion Ceban, au făcut agitație electorală în ziua alegerilor, acțiune inadmisibilă potrivit Codului Electoral. Ambii candidați, prin intermediul live-urilor pe rețelele de socializare au îndemnat alegătorii să iasă la vot. Chiar dacă nu au menționat cu cine anume să voteze, instanța a decis că aceste acțiuni au avut un impact semnificativ asupra opțiunii alegătorului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării